Nøkler

Bilens nøkler låser og låser opp bilen. Når en nøkkel befinner seg i den fremre delen av kupeen, kan bilen startes.
P5P6-20w17-Keys overview
Tilgjengelige nøkkeltyper er standardnøkkel, nøkkel uten knapper (Key Tag)* og Care Key.1

Standardnøkkelen og Care Key har knapper. Det er mulig å etterbestille flere nøkler enn antallet om inngår som standard. For biler med nøkkelfri låsing og opplåsing* kan en litt mindre, lettere nøkkel uten knapper (Key Tag) kjøpes som tilbehør.

En nøkkel må befinne seg i den fremre delen av kupeen for at bilen skal kunne startes.

For biler som er utstyrt med nøkkelfri låsing og opplåsing (Passive Entry)* kan nøkkelen ligge hvor som helst i bilen for at det skal være mulig å starte den.

Nøklene kan kobles til forskjellige førerprofiler for å lagre personlige innstillinger i bilen. Care Key er koblet til en spesifikk førerprofil som er mer begrenset.

Advarsel

Nøkkelen inneholder et knappcellebatteri. Oppbevar nye og brukte batterier utilgjengelig for barn. Hvis et batteri svelges, kan det forårsake alvorlige skader.

Hvis det oppdages skader, for eksempel at det ikke er mulig å lukke batteridekselet helt, bør ikke produktet brukes. Oppbevar defekte produkter utilgjengelig for barn.

Nøkkelknapper

16w17 - SPA - Remote Key with buttons
Nøkkelen har fire knapper – én på venstre side og tre på høyre side.
  1. P5-1507 Remote key icon for lock/global close  Låsing - Med ett knappetrykk låses dørene, bakluken og tankluken, samtidig som alarmen* aktiveres.
  2. Et lengre trykk lukker alle vinduene og panoramataket*.
  3. Et lengre trykk lukker alle vinduene og takluken*.
  4. P5-1646-x90-Remote key icon for unlocking  Låse opp - Med ett knappetrykk låses dørene, bakluken og tankluken opp, samtidig som alarmen deaktiveres.
  5. Et lengre trykk åpner alle vinduene samtidig. Dette kan for eksempel brukes for rask utlufting av en varm bil.
  6. P5-1646-x90-Remote key icon for trunk opening/closing  Bakluke - Låser opp kobler ut alarmen bare for bakluken. På biler med elektrisk betjent bakluke* åpnes bakluken automatisk med et langt trykk. Lukking av bakluken skjer da også med et langt trykk – du hører et varselsignal.
  7. P5-1507 Remote key icon for panic alarm  Panikkfunksjon - Brukes for å påkalle oppmerksomhet i nødsituasjoner. Hvis knappen holdes inne i minst tre sekunder eller trykkes 2 ganger innen 3 sekunder, aktiveres blinklys og signalhorn. Funksjonen kan slås av med den samme knappen etter at den har vært aktivert i minst 5 sekunder. Ellers lukkes den automatisk etter 3 minutter.

Advarsel

Hvis noen skal bli sittende i bilen, må vindusheiser og panoramatak* gjøres strømløse ved at du tar med deg nøkkelen.

Nb!

En nøkkel som er innelåst i bilen deaktiveres midlertidig og kan ikke brukes før bilen er låst opp med en annen gyldig nøkkel. Funksjonen sikkerhetslåsing deaktiveres også.

Nøkkel uten knapp (Key Tag)*

En nøkkel uten knapper kan bestilles som tilbehør til biler med funksjonen nøkkelfri låsing og opplåsing. Start og nøkkelfri låsing og opplåsing fungerer på samme måte som med standardnøkkelen. Nøkkelen er vanntett til en dybde på ca. 10 meter (30 fot) i opptil 60 minutter. Den har ikke utfellbart nøkkelblad, og batteriet kan ikke byttes.

Care Key begrenset nøkkel

En Care Key gjør det mulig å angi en begrensning for bilens hastighet når denne nøkkelen brukes. Hensikten med begrensningen er å sikre at bilen kjøres på en sikker måte, for eksempel ved utlån.

Hvis en aktiv nøkkel tas ut av bilen

P5-15w19-XC90H-Symbol-Key not found

Hvis nøkkelen blir fjernet fra bilen mens motoren er i gang, vises varselmeldingen Bilnøkkel ikke funnet Fjernet fra bilen på førerdisplayet samtidig som et lydsignal utløses når den siste døren lukkes.

Meldingen forsvinner når nøkkelen er i bilen igjen og O-knappen til høyre på rattet trykkes inn, eller når alle dørene er lukket.

Forstyrrelser

Nøkkelens funksjoner for nøkkelfri start og nøkkelfri låsing og opplåsing* kan forstyrres av elektromagnetiske felt og avskjerming.

Nb!

Unngå å oppbevare bilens nøkler nær metallgjenstander eller elektronikk (f.eks. mobiltelefoner, nettbrett, bærbare datamaskiner eller ladere). Helst ikke nærmere enn 10–15 cm (4–6 tommer).

Lås opp med det avtagbare nøkkelbladet hvis det skulle oppstå forstyrrelser. Legg deretter nøkkelen i reserveleseren i oppbevaringsrommet i tunnelkonsollen for å slå av alarmen og kunne starte bilen.

Nb!

Når nøkkelen skal leses av reserveleseren, er det viktig at det ikke er andre bilnøkler, metallgjenstander eller elektronikk i oppbevaringsrommet (f.eks. mobiltelefoner, nettbrett, bærbare datamaskiner eller ladere). Slike gjenstander kan forstyrre funksjonen.
  1. * Tilleggsutstyr/tilbehør.
  2. 1 Bildet er skjematisk, detaljer kan variere etter bilmodell.