Elektrisk betjent bakluke*

Bakluken kan åpnes ved hjelp av en knapp på belysningspanelet, med den gummierte trykkplaten under ytterhåndtaket, eller med fjernnøkkelen. Lukking skjer med lukkeknappen nederst på luken.
P3-835-xc60 Taillgate
Lukkeknappen

Nb!

Hold øye med takhøyden når du styrer bakluka elektrisk. Ikke bruk elektrisk styring hvis det er lavt under taket, se "Avbryte åpning eller lukking av bakluke".

Nb!

• Hvis systemet har arbeidet sammenhengende i for lang tid, slås det av for å unngå overbelastning. Det kan brukes igjen etter ca. 3 minutter.
  • Hvis startbatteriet har vært utladet eller frakoblet når bakluken var åpen, må den lukkes manuelt for at systemet skal kunne nullstilles. Dette gjelder selv om luken har vært åpen i mer enn 24 timer.

Programmerbar maksimal åpning

Den maksimale åpningshøyden til bakluken kan tilpasses - f.eks. ved lav takhøyde i garasje.

Stille inn maksåpning:
Åpne bakluken - stoppe den i ønsket åpningsstilling.
Trykk inn P5-1507 Power Operated Tailgate - close only button-knappen på undersiden av bakluken i minst 3 sekunder.
Posisjonen er dermed lagret.
Tilbakestilling av maksåpning:
Før luken manuelt til høyeste mulige stilling - trykk inn P5-1507 Power Operated Tailgate - close only button-knappen på bakluken i minst 3 sekunder.
Tilbakestillingen er fullført. Heretter vil luken åpnes til sin maksstilling.

Klemsikring

Hvis noe med tilstrekkelig motstand hindrer bakluken fra å åpnes/lukkes, aktiveres klemsikringen.

• Under åpning: Den elektriske betjeningen slås av, og bakluken stanser.
  • Ved lukking stanser luken og åpnes så helt.

Advarsel

Pass på at ingen blir klemt ved åpning og lukking. Se etter at ingen er i nærheten av bakluka før du åpner eller lukker den. En klemmeskade kan få alvorlige følger.

Hold alltid øye med bakluka når den åpnes eller lukkes.

Forstrammete fjær

P5-XC90-High pressure preloaded spring
De forstrammete fjærene til den elektrisk styrte bakluken.

Advarsel

Ikke åpne de forspente fjærene for den elektrisk styrte bakluken. De er forspente med høyt trykk og kan forårsake skade ved åpning.

Åpne bakluken

Symbol lastning i bagageutrymmet

Bakluken kan åpnes på tre måter, to av dem med denne knappen:

• Et langt trykk på knappen på belysningspanelet: Hold knappen inne helt til bakluken begynner å åpnes.
  • Et langt trykk på knappen på fjernkontrollnøkkelen: Hold knappen inne helt til bakluken begynner å åpnes.
  • Trykk lett på den gummierte trykkplaten under det utvendige håndtaket.

Lukke bakluken

Symbol lastning i bagageutrymmet

Bakluken lukkes med denne knappen på luken eller for hånd.

• Trykk på knappen, og luken lukkes automatisk.

Avbryte åpning/lukking av bakluken

Symbol lastning i bagageutrymmet

Bevegelsen kan avbrytes på fire måter, tre av dem med denne knappen:

• Trykk på knappen på belysningspanelet
  • Trykk på knappen på fjernkontrollnøkkelen
  • Trykk på knappen på bakluken
  • Trykk på den gummierte trykkplaten under det utvendige håndtaket.

- Lukebevegelsen avbrytes, og luken stopper.

Åpne og lukke bakluken manuelt

Viktig

Ved manuell håndtering av bakluken, må den åpnes eller lukkes sakte. Ikke bruk vold for å åpne/lukke den hvis den gir motstand. Den kan skades og slutte å fungere riktig.

Systemet kobles ut hvis åpnings-/startprosedyren avbrytes som beskrevet i det foregående avsnittet.

• Deretter kan bakluken åpnes og lukkes manuelt.