Displayer och manöverreglage för kartnavigering

Volvo Sensus Navigation presenteras och manövreras på flera sätt, t.ex. via förardisplay, Head-up-display och röstkommando.

Centerdisplayens bildskärm

P5-15w07-Overview centerdisplay

Centerdisplayens bildskärm används för att göra inställningar samt söka och bestämma resmål.

Om inte kartbilden visas på centerdisplayen:

• Tryck på hemvyns översta menyrad Navigation.

Förardisplayen

P5-15w07-Overview-DIM 12"
Karta visas endast vid 12" förardisplay.

Under körning vägleds föraren av röstvägledning samt instruktioner på förardisplayen.

Rattens högra knappsats och förardisplayen

Med de högra rattknapparna kan några funktioner i kartnavigering hanteras, t.ex. Kör hem.

P5-1507–I+C–App menu and right steering wheel switch
  1. P5-Icon red circle 1Öppna/stänga
  2. P5-Icon red circle 2Vänster/höger
  3. P5-Icon red circle 3Upp/ner
  4. P5-Icon red circle 4Bekräfta

Öppna/stänga menyn

Tryck på öppna/stänga (1).
Meny med alternativ öppnas/stängs – menyn stängs automatiskt efter en stunds inaktivitet eller för vissa val.

Navigera och välja i menyn

Bläddra bland menyerna med höger/vänster (2).
Bläddra bland alternativen med upp/ner (3).
Bekräfta eller markera ett val med (4).
Funktionen aktiveras och för vissa val stängs därefter menyn.

HUD – Head-up-display*

1507-P5-Navi HUD information
Kartnavigering på vindrutan.

Föraren kan även få vägledning och information från navigeringssystemet på vindrutans nedre del.

Informationsfältets läge kan justeras. HUD beskrivs ingående i avsnitt "Head-up-display".

Röststyrning

Många funktioner kan även utföras med röstkommandon.

P5–1507–Voice control symbol

Tryck på rattknappen, invänta en signal och säg t.ex: "Kör Hem".

Röststyrning beskrivs ingående i avsnitten "Röststyrning vid kartnavigering", "Röststyrning", "Använda röststyrning" samt "Inställningar för röststyrning".