Ange resmål med Senaste/Favoriter/Bibliotek

Ett resmål kan anges på olika sätt – att välja ur listor är ett av dem.

För att få fram dessa listor:

P5-1507-Navi-Symbol Set dest.

1. Tryck på Ange mål (Set dest.), längst ned på bildskärmen – kartbilden skiftar till sökning via adress.

2. Välj därefter en av följande listor, längst upp på bildskärmen:
  • Senaste (Recent)
  • Favoriter (Favourites)
  • Bibliotek (Library)

Efter att ett alternativ i en lista har markerats, adderas det som resmål med någon av knapparna Starta navigation (Start navigation) eller Ange som delmål (Add as waypoint).

Senaste

P5-1507-NAVI-Ange resmål Recent

I denna lista samlas utförda sökningar. Scrolla och välj.

Finns även som menyval i förardisplayen och tas fram med rattens högra knappsats, se rubrik "Displayer och manöverreglage för kartnavigering".

Favoriter

P5-1507-NAVI-Ange resmål Favourites

I denna lista samlas favoritmarkerade positioner från Bibliotek. Scrolla och välj.

En raderad position i Favoriter finns alltid kvar i Bibliotek, men då med "släckt" stjärna. Önskas den tillbakalagd hit till Favoriter – gå till Bibliotek och markera positionens stjärna igen.

Med Ange hemadress (Set home address) kan en ofta använd destination programmeras och användas. En inlagd Hem-destination finns även som menyval i förardisplayen och tas fram med rattens högra knappsats, se rubrik "Displayer och manöverreglage för kartnavigering".

Med Redigera lista (Edit list) kan listan editeras.

Bibliotek

P5-1507-NAVI-Ange resmål Library

Här samlas sparade positioner och resplaner. Det senast sparade hamnar överst i listan.

Tryck på en positions "stjärna" för att markera/avmarkera den som favorit. En position med markerad/"fylld" stjärna visas även under rubriken "Favoriter".

En raderad position i Bibliotek blir samtidigt även raderad i Favoriter.

Biblioteket kan sorteras på olika sätt:
  • Tillagd (Added)
  • Namn (Name)
  • Avstånd (Distance)
  • Mottagna (Received) – detta är ett filter

Med Mottagna (Received) kan positioner skickade till bilen med funktionen "Send to Car" filtreras ut. Nya olästa positioner är försedda med en BLÅ markör vilka släcks när de är lästa. Se mer information i avsnitt "Spara resmål med Send to car".

Med Redigera lista (Edit list) kan listans respektive positioner editeras avseende Namn, Position, Internetadress och Telefonnummer (max 3 st tfn-nr per position).