Kontrollera däcktryck med systemet för däcktrycksövervakning1

Med systemet för däcktrycksövervakning, Tyre Pressure Monitoring System (TPMS), är det möjligt att se däcktrycket i centerdisplayen.

Kontrollera status

P5-1507 ICON_APP_SCREEN_CAR_INFO

Öppna appen Bilstatus i appvyn och tryck på Status för att visa uppmätta däcktrycksvärden.

Grafiken visar lufttrycket för varje däck.

P5-1507-tyre pressure monitoring status
Statusvyn2.

Statusindikering

När däcktrycket är normalt (d.v.s. överskrider gränsvärdet för lågt däcktryck) visas enbart däcktrycksvärdet.

• En gul markering under däcktrycksvärdet indikerar lågt däcktryck. Stanna och kontrollera/åtgärda däcktrycket snarast.
  • En röd markering under däcktrycksvärdet indikerar mycket lågt däcktryck. Stanna och åtgärda däcktrycket omedelbart.
  • Om däcktrycksvärde saknas kan det kräva några minuters körning över 30 km/h (20 mph) för att ett värde ska visas. Det kan bero på att systemet ännu inte har mätt upp något värde, eller på en pågående kalibrering.
  • En blinkande kontrollsymbol som övergår i fast sken efter ca 1 minut och meddelandet Service erfordras, indikerar ett fel i systemet.

Inställningar för däcktrycksövervakning

Ändra enhet för däcktrycket via centerdisplayen:

Tryck på Inställningar i toppvyn.
Tryck på SystemEnheter.
Under Däcktryck, välj önskad enhet för däcktryck: Bar, kPa eller Psi.
  1. 1 Standard på vissa marknader.
  2. 2 Bilden är schematisk. Layout kan variera beroende av bilmodell eller uppdaterad mjukvara.